ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι

ΕΛΜΕΡ… Ο Παρδαλός Ελέφαντας

Σε μια αγέλη ελεφάντων όλοι είναι διαφορετικοί. Άλλος είναι νέος και άλλος γέρος. Άλλος είναι γεροδεμένος και άλλος αδύνατος. Άλλος πιο ψηλός και άλλος πιο χοντρός. Όλοι είναι διαφορετικοί μα έχουν το ίδιο γκρι χρώμα.
Εκτός από έναν…τον Έλμερ!

Ο πόλεμος των μολυβιών

Το παραμύθι αναλύει το ζήτημα της διαφορετικότητας, μέσα από την ιστορία της «χώρας των μολυβιών» που ενεπλάκη σε ένα πόλεμο χωρίς τη θέλησή της. Ακούστε τη συγγραφέα να αφηγείται το παραμύθι, για να μάθετε το αίσιο τέλος του!

Το κάτι άλλο

Μια ιστοριούλα για την διαφορετικότητα και το πόσο σκληρή μπορεί να είναι μερικές φορές η κοινωνία μας με άτομα που είναι διαφορετικά από το γενικό σύνολο. Το διαφορετικό δεν είναι κάτι που πρέπει να μας τρομάζει, αλλά κάτι που πρέπει να αποδεχόμαστε.

Ο Μαύρος Κότσιφας κι ο Άσπρος Γλάρος (Παρουσίαση ηλεκτρονικού βιβλίου)

Ο Ιάκωβος, ένας Μαύρος Κότσυφας αποφασίζει να ταξιδέψει και να γνωρίσει τον κόσμο. Στη διάρκεια του ταξιδιού του γνωρίζει τον Τζίμη και τον ακολουθεί στο χωριό του. Στο χωριό τον γλάρων ο Ιάκωβος γνωρίζει τι σημαίνει να είσαι διαφορετικός…

Τα γυαλιά της διαφορετικότητας

Μέσα από την ιστορία του Γιάννη, ενός καθημερινού ανθρώπου, η ταινία επιχειρεί να αναδείξει την ανάγκη να «αποφασίσουμε να δούμε» προκειμένου να συμφιλιωθούμε και να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα γύρω μας.

Μαυρούλης

Ένα παραμύθι για τη Διαφορετικότητα από μια ομάδα μαθητών της ΣΤ τάξης

Μαθαίνω για το σεισμό

Για μικρούς και μεγάλους

Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας σχεδίασε το κομμάτι αυτό της ιστοσελίδας ώστε όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, να μάθουμε διασκεδάζοντας για το σεισμό και για τα μέτρα προστασίας που μπορούμε να πάρουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα σεισμό.

Μην χάνετε χρόνο. Κάντε κλικ στην εικόνα και ξεκινήστε.